Program & evenemang | JLK – Jämtlands Läns Konstförening

Program

 18 juni – 2 juli 2021 • Utställning LUX: Hannes Seebacher ”Animamina”

Österrikiske multikonstnären Hannes Seebacher ställer ut en serie av grafiskt monokromt fotade, speglade och bearbetade isberg från Grönlands djupa hav. Genom speglingen ökar symmetrins magi vilket gör att djuriska och kroppsligt suggestiva formationer uppstår i de dynamiska konstverken. Läs mer »
Konstposter 50×70 cm finns att hämta för medlemmar utan kostnad
LUX / Norra Station, Hamngatan 11, Östersund


 

6 juli – 21 juli 2021 • Utställning LUX: ”Windows of opportunity”

Tobi Andersson Fägerskiöld (måleri), Gert Andersson (måleri), Corinne Ericson (skulptur, fotografi), Madeleine Hatz (måleri), Emma Håkansson (textil), Ulrika Sparre (film, ljud, skulptur), Camilla Wolgers (måleri). Läs mer »
Konstposter 50×70 cm finns att hämta för medlemmar utan kostnad
LUX / Norra Station, Hamngatan 11, Östersund 

17 juli – 29 augusti 2021 • Utställning: Dolda Gudinnor

Vernissage lördag 17 juli kl.11-17
En utställning med Tobi Andersson Fägerskiöld, Anna Edsjö, Corinne Ericson, Madeleine Hatz, Sander Neant Falk, Linda Petersson Ödbring, Ulrika Sparre, Malin Ståhl, Camilla Wolgers och Charlotte Åberg.

I Händelsehorisontens stora hall och i Gåxsjö kyrka kommer konstnärerna tillsammans med intendent Gert Andersson att installera skulptur, måleri, fotografi och film. Performance och musik kommer även att framföras under vernissagen. Teman som tas upp i verken rör sig kring häxor, animism, dold kvinnohistoria, mariakulten, meditation och ickevåld och om att komma ut som ung lesbisk kvinna.

Utställningen handlar om gudinnors återkomst, efter ett tusenårigt förtryck där de varit dolda i de monoteistiska religionerna och i hela samhället. Vi har kommit till en plats där det inte längre är möjligt att återvända till de gamla formerna som bygger på ett hierarkiskt tänkande, orättvisor och utsugning av resurser. De dolda gudinnorna som framträder, bildar en allegori över ett nytt sätt att leva och väcker frågor om vilken civilisation vi vill skapa.

Plats: Konsthallen Händelsehorisonten, Raftsjöhöjden 110, Hammerdal
samt Gåxsjö Kyrka, Gåxsjö 310, Hammerdal

Mer info: www.handelsehorisonten.se

Arrangeras i samarbete med JLK och Hammerdals Konstförening med stöd av Sveriges Konstföreningar, Kulturrådet, Region Jämtland Härjedalen och Strömsunds kommun


Onsdag 21 juli kl.16-17 • Finissage LUX: ”Windows of opportunity”

Finissage i närvara av några av de deltagande konstnärerna. Läs mer om utställningen »
Konstposter 50×70 cm finns att hämta för medlemmar utan kostnad
LUX / Norra Station, Hamngatan 11, Östersund24 juli – 18 september • Utställning LUX: Lennart Jonasson ”101 Möten”

Fotoutställningen ”101 Möten” är en tillbakablick på Lennart Jonassons fotograferande och de människor han mött från 1976 och framåt. Musiker, författare, konstnärer av olika slag och en del mer okända. Läs mer »
Vernissage lördag 24 juli kl.12-16
Konstposter 50×70 cm finns att hämta för medlemmar utan kostnad
LUX / Norra Station, Hamngatan 11, Östersund

 Juni / Augusti – Konst på Bio: ”Tove”
Succéfilmen om Tove Jansson som haft över 150 000 biobesök i Finland. Tove är även Finlands Oscarsbidrag. Tove skildrar en unik kvinnas intensiva sökande efter lust och frihet, och tillblivelsen av ett av världens mest älskade konstnärskap. Läs mer / boka »
Medlemspris 80 kr (ord.pris 100 kr)
Bio Regina, Östersund

Samarr. JLK med Folkets Bio Regina, Östersunds Konstklubb, Folkets Hus & Parker och ABF


Programmet uppdateras löpande. Med reservation för ändringar.

Se även Jamtlis kalendarium

 

Bli medlem