LUX – konstföreningens galleri i centrala Östersund

LUX Art & Culture

LUX är en nyskapande konst- och kulturarena mitt i centrala Östersund. Syftet är att visa bild, foto och film och förmedla spännande konstupplevelser i en modern tillgänglig miljö. Det ska leda till mer intresse, större engagemang och ökad nyfikenhet hos både besökare och innevånare i regionen att ta del av alla de företeelser som sker inom konst och kulturområdet.

JLK driver verksamheten med stöd från Region Jämtland Härjedalen och Östersunds Kommun samt privata näringslivet i form av kultursponsorer. En utställningsgrupp med representanter från styrelsen planerar och genomför utställningar och program.

Som medlem i JLK kan du utan kostnad hämta en konstposter i format 50×70 cm från varje utställning. Detta som ett sätt att öka antalet medlemmar, konstintresset överlag samt inte minst få fler att besöka utställningarna. Medlemmar bjuds även in till en förhandsvisning på kvällen innan vernissagedagen samt har 10% rabatt på konstköp.

Vill du vara delaktig i verksamheten eller har tips och önskemål om utställningar är du välkommen att maila till info@lux.nu

LUX ligger på innergården Norra Station på Hamngatan 11, Östersund. Entré via caféet.
Visa på karta

Följ gärna LUX på Facebook samt Instagram