LUX – konstföreningens galleri i centrala Östersund

LUX Art & Culture

LUX är en nyskapande konst- och kulturarena mitt i centrala Östersund. Syftet är att visa bild, foto och film och förmedla spännande konstupplevelser i en modern tillgänglig miljö. Det ska leda till mer intresse, större engagemang och ökad nyfikenhet hos både besökare och invånare i regionen att ta del av alla de företeelser som sker inom konst- och kulturområdet. 
Medlemmar i JLK kan utan kostnad hämta en konstposter från varje utställning. Medlemmar bjuds även in till en förhandsvisningar, vernissage, konstnärssamtal, workshops m.m. samt har 10% rabatt på konstköp. Blir medlem ›

JLK driver verksamheten med stöd från Region Jämtland Härjedalen och Östersunds Kommun. En utställningsgrupp med representanter från styrelsen planerar och genomför utställningar och program.

Utställningsansökan
För att ansöka om att ställa ut på LUX – skicka in CV, portfolio, idé och utställningsmaterial digitalt till info@lux.nu. LUX arbetsgrupp har planeringsdagar i januari och i september varje år. Om du inte hör något från oss betyder det att det inte är aktuellt för dig att ställa ut den närmaste tiden.

LUX ligger på innergården Norra Station på Hamngatan 11, Östersund.
Entré via caféet (gå rakt fram, genom restaurangen).
Visa på karta

Följ LUX på Facebook samt Instagram

Rekommendera LUX på Tripadvisor och Google

Bli medlem