Om Karin Engelfeldt

Karin Engelfeldt 29 april 1982 – hennes 30-årsdag

Karin Engelfeldt föddes 1952 i Stockholm. Tillsammans med sina föräldrar flyttade hon 1954 till Östersund.

Karin utbildade sig först till gymnastiklärare och var verksam i yrket i fem år innan hon 1978 lade om kurs för att ägna sig åt konstnärligt arbete på heltid. Hon tecknade kroki och gick textila kurser på Sätergläntans skola i Dalarna, Carl Malmstens Cappellagården på Öland och Nyckelviksskolan i Stockholm. Hon började studera måleri, först på Konstskolan Idun Lovén i Stockholm och därefter på Konstfackskolan där hon studerade 1984 – 1989. Under sin tid på skolan skapade hon också två barnböcker, Ossian och Hjärteman och Sagan om den gröne stolen, som båda utgavs postumt.

Karin Engelfeldt drabbades av sjukdom och avled 1990. Hon hann inte delta i några utställningar men ett flertal av hennes verk visades vid Konstfackskolans avgångsutställning i Aguélimuseet i Sala efter hennes bortgång och på Gallerihuset i Östersund hölls 1991 en minnesutställning.

Hennes mor och bror, Ingrid och Åke Engelfeldt, instiftade 1996 en stipendiefond för konstnärer, Karin Engelfeldts Minnesfond. Stipendiebeloppet är för närvarande 10.000 kronor och utdelningen sker i samband med Jämtlands läns konstförenings årsmöte, vanligtvis i mars månad.

STIPENDIATER